пятница, 17 ноября 2023 г.

 Технологічна карта навчального завдання за тематичним модулем "Дитяча легка атлетика"

Вчителька: Іскоростенська Ю.А.

Технологічна карта Іскоростенська Ю.А.

Вчителька: Кіктенко І.П.

Технологічна карта Кіктенко І.П.

четверг, 9 июля 2020 г.

Залишайся активним під час карантину

За сприяння Міністерства освіти і науки України в загальноосвітніх навчальних закладах набуває популярності спортивний рух «JuniorZ», що спрямований на розвиток серед школярів здобувачів освіти здорового способу життя.
«Людина повина творити завжди, незважаючи на те, якими б неймовірними і нездійсненними не здавалися Ваші цілі, продовжуйте мріяти!».
Під таким гаслом учні загальноосвітньої санаторної школи-інтернату Хортицької національної академії взяли участь у Всеукраїнському спортивному русі Олександра Педана «JuniorZ». Головна умова конкурсу –запис на відеозйомку своїх занять фізичною активністю та завантаження їх в соціальну мережу Instagram.
Саме наші 12 учнів отримали перемогу та увійшли у сотню перших щасливчиків на отримання наборів WOW-боксів. Рухаймося з нами за будь-яких умов!
 



Сиджу вдома, але не сиджу на місці

Карантин – не привід відмовлятися від занять спортом, а навпаки чудовий час почати виконувати вдома нескладні спортивні вправи.
Регулярні спортивні навантаження цілюще впливають на стан всього організму: зміцнюють м’язи, поліпшують силову витривалість, розвивають серцево-судинну систему, тому під час карантину, і пов’язаного з ним зменшення денної активності і рухливості, вони просто необхідні.
До того ж тренування сприяють виробленню ендорфінів – гормонів радості, які зменшують ризик розвитку депресій і пригнічених станів, а також допомагають знизити тривожність. Сьогодні це зараз мало чи не головний привід відволіктися на годину і зайнятися спортом в домашніх умовах.
Все, що для цього потрібно, бажання! Нема гантелей?! Не біда. Заміни їх своїми домашніми улюбленцями або пляшками з водою. А ще у пригоді стануть гілка бананів та кілограм мандарин, парасолька чи повітряна кулька.
Спортивним фантазіям з інвентарем учням нашого закладу не має меж.
     

Family entertainment (Fun at home)



        Що Ви зазвичай робите вдома ввечері? Переглядаєте телевізор або мандруєте в мережі Інтернет? А що робить Ваша дитина? Теж переглядає телепередачі або грає в комп’ютерні ігри. Такий спосіб життя в наш час дуже поширений. 
         Саме сімейне спільне проведення часу має стати доброю традицією, яка подобається всій родині. Набагато цікавіше пограти з татом, мамою, бабусею й дідусем, братиком і сестричкою, ніж перемикати канали.
          Один з головних сенсів сімейних активностей – це спілкування і об’єднання членів родини різного віку. Кожному з нас відомо, що ніщо не зближує усіх членів сім’ї краще за спільну справу. Активний відпочинок із родиною зміцнює емоційні та родинні зв’язки. Фізична активність знижує дратівливість, тривожність, покращує самопочуття. Виконувати спортивні розваги із сім’єю, це ще й весело! Щоб організувати cпортивні ігри та розваги дома, від батьків потрібно зовсім небагато – трохи часу, щоб зацікавити дитину, а також за бажанням власноруч виготувати просте спортивне обладнання.




пятница, 27 марта 2020 г.


Методична розробка уроку з елементами тренінгу на тему
 «Емоційна грамотність як показник психічного здоров’я особистості»
          
Вчитель лікувальної фізичної культури: Пазюк К.М.

вторник, 24 марта 2020 г.


Методична розробка конспекту уроку з фізичної культури
«Рухова активність – профілактика психічного та фізичного здоров’я школярів» 
для здобувачів освіти 6-го класу
 Загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів комунального закладу вищої освіти «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» Запорізької обласної ради

Вчитель фізичної культури: Кіктенко Інна Павлівна

https://drive.google.com/file/d/18kLvFfIFhcHqc7h54RS20r6xRK6BaAIX/view?usp=sharing

среда, 18 марта 2020 г.


Методична розробка уроку з фізичної культури для учнів 4-го класу загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів
комунального закладу вищої освіти «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» Запорізької обласної ради
Вчитель: Кіктенко І.П.
Тематичний модуль: «Вправи для формування культури рухів з елементами гімнастики»
Тема уроку: Елементи гімнастики (з використанням нетрадиційного інвентарю).

https://drive.google.com/file/d/1USC0WgeN79a2bYl28CMCkCpUV2UaTzOC/view?usp=sharing

пятница, 26 апреля 2019 г.

                                  "Дитяча легка атлетика ІААF"



              На уроці з дитячої легкої атлетики у вчителів фізичної культури Гвоздьов М.В. та Капітан А.В. IAAF 17/04/2019 основними завданнями були:
розширення рухового досвіду, формування практичних навичок для самостійних занять
фізичними вправами та проведення активного відпочинку, підвищення престижу фізичної культури як пріоритетної складової здорового способу життя, популяризації засобів легкої атлетики.
     Уроки пройшли цікаво, емоційно, завдання були різноманітними, учні вели себе активно.
      Учні отримали багато позитивних емоцій, заряд бадьорості та здоров'я.






Відео Гвоздьов М.В.: Урок за проектом у 3 класі 
https://youtu.be/BgJVxtvtBMo 
Конспект уроку "Дитяча легка атлетика" 3 клас

Відео Капітан А.В.: Урок за проектом у 9 класі
https://youtu.be/vOO0Jmfopr4 
Конспект уроку "Дитяча легка атлетика" 9 клас